Wednesday, April 4, 2018

فرتور زیبایی از کشتی رافائل تایتانیک ایران دوران طلایی شاه بندر بوشهر...

Image may contain: outdoor and water

فرتور زیبایی از کشتی رافائل تایتانیک ایران دوران طلایی شاه بندر بوشهر...........
رافائل بزرگترین کشتی تفریحی که بر اثر برخورد موشک همانند تایتانیک به زیر آب رفت. رافائل نام نخستین طرح کشتی های میکل آنژ و رافائل در سال 1958 میلادی کشیده شد است می باشد. قرار بود هنر تاریخی طراحی ایتالیایی ها با هنر و صنعت مهندسی کشتی سازی آن دوران در هم ممزوج شود و دو شناور بزرگ را ایجاد کند. طراحی ها در ابتدا، دو کشتی را با بدنهٔ سیاه رنگ و دو دودکش بزرگ سفید نشان می داد. اما برخلاف دیدگاه سنتی کشتی سازان ایتالیایی، طراح این پروژه تصمیم به طراحی یک کشتی مدرن گرفت. بنابراین دوباره تیم طراحان دست به کار شدند و کشتی ای را با بدنهٔ سفید همراه با دو دودکش بزرگ مشبک به سرپرستی پروفسور موتورینو استاد دانشگاه پلی تکنیک تورینو طراحی کردند و پس از ساخت آن همۀ دیده ها بر زبیایی و شکوه رافائل شگفت زده شده بودند اما طولی نکشید که این کشتی با عظمت در جنگ کثیف و ویرانگر هدف موشکهای عراقی قرار گرفت.

کشتی 270 متری رافائل که در دهه 60 میلادی ساخته شده بود، توسط چند ایرانی ثروتمند از ایتالیایی ها خریداری شد. این کشتی تجملی با 60 متر پهنا و گنجایش 1800 مسافر، یک شهرک تفریحی پر تجمل بود، با 6 استخر مخصوص کودکان و بزرگسالان و 750 کابین به صورت سوئیت های بزرگ و کوچک که در توصیف آن گفته می شد حمام هایش با مرمرهای گرانبهای ایتالیا پوشیده شده بود. هدف از خرید چنین کشتیی این بود که در یکی از جزایر ایران مستقر شود و جاذبه ای برای جهانگردان خارجی از جمله ثروتمندان کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد تا برای مدتی از امکانات تفریحی آن استفاده کنند.

این خرید، همزمان با وقوع انقلاب ننگین و سیاه شد و خروج کارکنان ایتالیایی رافائل و شرایط آن روز، باعث شد تا پروژه مد نظر خریداران آن مسکوت بماند. در سال 1362 تصمیماتی برای استفاده از رافائل در گوشه و کنار کشور شنیده می شد.

اما سرانجام روز 26 آبان سال 62 دو هواپیمای عراقی در ضمن بمباران خارگ و بوشهر چند موشک هم به رافائل بی آزار و محترم زدند که تا نیمه اش در آب فرو رفت اما وجودش مزاحم تردد کشتی ها شد. در این زمان یک یدک کش، رافائل را که دیگر کسی داوطلب خریدش نبود، به منطقه ای دیگر منتقل کرد اما یک ماه بعد هنگامیکه رافائل بدون برق خاموش مانده بود، کشتی باری ایران سیام به آن خورد و کاری را که هواپیماهای عراق آغاز کرده بودند به پایان برد.
رافائل شش سال بعد از آن که به سواحل ایران آمد، آرام آرام به زیر آب رفت، تکه تکه شد و مانند عروسی جان باخته و زنگ زده، نزدیک بوشهر زیر آب خفته بود. فرو رفتن این کشتی تفریحی که بزرگترین کشتی مغروق در خلیج فارس است تا امروز هم اثرات و تبعاتی برای تردد کشتی ها و محیط زیست دریایی کشورمان داشته است.
پ٠ن:
مانند یک عروس از کشتی رافائل استقبال شد, سپس این عروس را غارت و توی سرش زدند و تحقیرش کردند و در غربت تنها گذاشتند و سپس هنگامیکه از میان رفت همان مردم برایش گریه کردند. آیا مردم ایران کاری بجز این در طول تاریخ با کشور خود کردند!!موریس آریایی.......................✍️
.............................

No comments:

Post a Comment