Tuesday, June 14, 2016

فروید: چگونه زندگی ملال آور را تحمل کنیم!!



فروید: چگونه زندگی ملال آور را تحمل کنیم!!

فروید پدر دانش روانشناسی میگوید جستجوی بشر برای لذت در دیدگاه فروید یک امر حیاتی است. اما بشر از دید وی به خاطر سلامت، امنیت و استاندارد بهتر زندگی، باید بخشی از انرژی غریزی اش را که مدام در پی دست یافتن به لذت از هر راه ممکن است سرکوب کند

کم نیستند کسانی که از بی‌روح بودن زندگی در جهان معاصر شکایت دارند. چون باید شبانه‌روز کار کنند، دائم خود را کنترل کنند و خواسته یا ناخواسته تابع قانون باشند. اما چگونه می‌توان در چنین شرایطی با سختی‌ها کنار آمد و بهتر زندگی کرد؟

زیگموند فروید دریکی از کتاب‌هایش، «تمدن و ملالت‌های آن» می‌گوید: متمدن شدن و به دنبال آن زندگی مدرن، باعث پیچیده‌تر شدن امیال و خواسته‌های آدم‌ها شده است. درنتیجه، ارضاء نیازهای ما هرروز سخت‌تر از گذشته می‌شود. زندگی در حالت عادی پر از رنج و سرخوردگی است و گاهی وظایفی را به ما تحمیل می‌کند که غیرقابل‌تحمل‌اند.

به اعتقاد فروید، وسایل سرگرم کننده و جذاب از بار سختی‌های زندگی می کاهد. هنر، از بدبختی ما کم می‌کند و یاری می‌دهد تا در برابر واقعیت آزاردهنده جهان اطراف خود بایستیم.

به نظر فروید تولید هنر یا استفاده از آن به ما احساس سعادتمندی می‌دهد و با کمک دو نیروی قدرتمند توهم و خیال، لذت را جایگزین واقعیتِ تلخ می‌کند.

جامعه‌شناس آلمانی دوران جنگ جهانی دوم نوربرت الیاس نیز به نوبه خود سعی کرد توضیح دهد چرا زندگی متمدنانه مدام ملال آورتر می شود. او می گوید در تمدن غربی، مردم بیشتراز گذشته خودشان را کنترل می‌کنند چون روابط اجتماعی و تقسیم‌کار در بین انسانها بیشتر و هم پیچیده تر شده است.

نوربرت الیاس بر روی موضوع مهمی تاکید کرده است که برای همه ما قابل لمس است. او می گوید پیدایش انواع شغل های جدید که در دوران کشاورزی وجود نداشت و تقسیم کار، آدم ها با دادن عناوین شغلی و القاب مختلف، از هم مجزا شده اند.

او باورمند است بزرگسالان با شدت و قاطعیت تمام باید با عنوان شغلی یا تخصصی خود، زندگی شان را ادامه دهند. به عبارتی دیگر، فاصله زیادی بین یک بزرگسال و دوران معصومانه کودکی اش ایجاد شده است.

جستجوی بشر برای لذت در دیدگاه فروید یک امر حیاتی است. اما بشر از دید وی به خاطر سلامت، امنیت و استاندارد بهتر زندگی، باید بخشی از انرژی غریزی اش را که مدام در پی دست یافتن به لذت از هر راه ممکن است سرکوب کند

از دید فروید هنر یعنی قدرت خیال پردازی… قدرتی که می تواند انرژی غریزی انسان را به جای سرکوب به محفظه جدید خلاقیت منتقل کند. همین ویژگی، اثر هنرمند را جذاب و خارق العاده می سازد. آنقدر که می تواند ما را به اندازه ای سرگرم کند که یادمان برود مدام در حال سرکوب امیال و غرایزمان هستیم.

به تعبیری صریحتر، پرداختن به هنر، راه‌حل خوبی برای کنار آمدن با ملالت‌های تمدن است.

زیگموند فروید . هر کسیکه خیال میکند با خدا حرف میزند بیمار روانی است و باید به دکترروانشناس مراجعه کند و هر کسی هم خیال میکندکه خدا با او حرف میزند مبتلا به بیماری توهمگرائیی شده است و باید به فکر مداوا ی خویش باشد.
خیال پردازی در باره چیزی که وجود خارجی ندارد و به هیچ عنوان نمیتواند وجود داشته باشد یک بیماری و در درون خویش جهلی را ساخته اید

◀ روشنگری و فرهنگسازی: مطالب را با ذکر منبع و نام برگ به اشتراک بگذارید، اینگونه ارزشگزاری به کار و زحماتی است که نویسندگان مطالب میکشند. بی فرهنگی نکنید سرقت ادبی جرم است، کوشش کنید خودتان نو آوری کنید و اگر مطلبی هم از جایی بر میدارید نام منبع و نویسنده آن را نیز ذکر کنید!! کدبان موریس آریایی- آگاهی بنیان رهایی است...
به کانال روشنگری پهلوی بپیوندید:
https://telegram.me/DemocracyForIran
 — 

No comments:

Post a Comment